Наши студенти стипендисти Фонда за стипендирање даровитих студената

У Ректорату Универзитета у Новом Саду одржана је свечаност Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника. Том приликом су додељени сертификати овогодишњој генерацији стипендиста Фонда, као и захвалнице институцијама које су подржале рад Фонда у школској 2023/2024. години.

Ове године, Фонд је стипендирао 86 најбољих студената Универзитета у Новом Саду, међу којима је шест студената са Факултета спорта и физичког васпитања: Спиридон Ефапломатас, Ивана Перовић, Лазар Ђурђевић, Вања Вукас, Марко Садојевић и Анђелија Божановић.

Фонд, који је основан 1992. године, има традицију дугу више од три деценије и усмерен је на систематско и организовано подстицање развоја даровитих студената и младих научних радника и уметника у свим образовно-научним и образовно-уметничким пољима. Закључно са школском 2023/2024. годином додељено је укупно 1780 стипендија најбољим студентима Универзитета у Новом Саду.

Свечаности су присуствовали и ректор Универзитета, проф. др Дејан Мадић, градоначелник Новог Сада, господин Милан Ђурић и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Бранко Маркоски, који су се обратили присутнима.

Опис фотографије:

Председник Фонда, проф. др Борис Поповић, истакао је: „Бити међу најбољим студентима Универзитета захтева не само академску изврсност, већ и посвећеност, упорност и страст према напредовању“.

У име свих стипендиста, обратио се студент нашег факултета, Лазар Ђурђевић који је честитао свима на великом труду, раду и упорности коју су показали и завршио са речима: „За крај, имајмо високе циљеве и боримо се за њихово остварење. Желим свима пуно здравља, како вама, тако и вашим породицама и пуно успеха у приватном и пословном животу“.

Факултет спорта и физичког васпитања поносан је на своје студенте и захваљује Фонду на подршци и препознавању њиховог талента и труда.