Ученици ОШ „Васа Стајић“ посетили Факултет поводом Међународног дана деце

Ученици одељења III/4 ОШ „Васа Стајић“ су посетили Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду поводом 1. јуна – Међународног дана деце.

Ученике су срдачно дочекали представници Факултета, који су најпре приказали наш нови промотивни видео. Потом су ученици у пратњи запослених обишли наш Музеј и салу за кинезитерапију. Упознати су са неколико значајних чињеница о личностима које су обликовале физичко васпитање и спорт какав данас познајемо, при чему су школарци показали висок ниво познавања кључних појмова и актуелних дешавања из поменутих области.

У духу нашег факултета, имали су усмерене физичке активности. Кроз игру и забаву, учествовали су у разним активностима које су важне за њихов здрав развој и при томе научили нешто ново. Са одушевљењем су прихватали различите активности, од полигона спретности до спортских игара и били су веома мотивисани да учествују у свим задацима.

Факултет спорта и физичког васпитања са поносом реализује акције сарадње са локалном заједницом, а ова посета је диван показатељ успешности те сарадње.

Опис фотографије:

 

Утиске можете видети на званичном сајту школе: https://www.vstajicns.rs/aktuelno/poseta-fakultetu-sporta-i-fizickog-vaspitanja/