Гостујући професор из Португалије одржао предавање из предмета кошарка

Проф. др Америко Сантос, национални селектор Португалије у кошарци 3х3 за жене и професор на Факултету спорта Универзитета у Порту, одржао је предавање на нашем Факултету под називом „Basketball Excellence“. Предавање је одржано у оквиру предмета Кошарка, чији је носилац доц. др Младен Микић.

Професор Сантос је истакао да је имао жељу да посети „земљу кошарке“ са намером да научи нешто ново, али и да подели своје искуство из праксе, узимајући за пример успешне спортисте у кошарци. Поред предавања, професор је имао прилику да упозна Марка Ждера, селектора и тренера репрезентације Србије у кошарци 3х3.

Опис фотографије:

Како је професор Сантос изјавио, веома је задовољан својим боравком у Србији, као и сарадњом са Факултетом. Сматра ову размену знања и искустава веома корисном и захвалан је на позитивној реакцији и интеракцији са студентима током самог предавања. „Успео сам да видим тренинге српског националног тима у кошарци 3х3, као и тренинге и утакмице екипе КК „Војводина“ из Новог Сада у кошарци 5х5, што је додатно обогатило моје искуство и боравак овде. Надам се да ћу део овог знања успети да поделим даље, не само на академском и научном, већ и тренерском нивоу у области кошарке“ закључио је професор.