Одржан тренерски семинар у сарадњи са Фудбалским савезом Војводине

На Факултету спорта и физичког васпитања је одржан семинар за тренере Српске лиге ВОЈВОДИНА, Војвођанских фудбалских лига и ОКП лига (млађих категорија).

Проф. др Марко Стојановић је одржао предавање на тему „Тренинг снаге са млађим категоријама“. Професор Стојановић је преко двадесет година ангажован у области дијагностиковања, контроле и праћења стања тренираности и кондиционе припреме врхунских спортиста. Био је кондициони тренер  ФК Партизан и ФК Олимпија (Љубљана), а такође је и персонални тренер многим врхунским спортистима.

На тему „Тренер за памћење“ говорио Андрија Герић, прослављени српски одбојкаш освајач две олимпијске медаље, бронзе на  ОИ 1996. године у Атланти и злата на ОИ 2000. године у Сиднеју. Наступао је за репрезентацију 15 година и освојио бројне медаље, међу којима је и злато на Европском првенству 2001. године. Играо је на позицији средњег блокера за многе познате европске клубове. Када је завршио са спортском каријером, стекао је звање дипломираног психолога и завршио НЛП методологију за Менталног тренера.

Овај догађај је имао велики одзив, предавању су присустовали многи прослављени спортисти, као и наставно особље Факултета спорта и физичког васпитања.