Светосавске награде за 2024. годину

Поводом дана школске славе Свети Сава, декан Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду, проф. др Небојша Максимовић, доделио је награде најбољим студентима завршне године основних академских студија, као и златни дукат, који је ове године додељен истакнутом члану наставног особља, као награда за досадашњи учинак.

За најбољег студента је проглашен Лазар Ђурђевић, док су за најбоље студенткиње проглашене Мирјана Ђукић и Ивана Перовић. По први пут, ова награда је припала двема студенткињама, са потпуно идентичним просеком. Сви овогодишњи награђени студенти су својим радом и трудом допринели напретку Факултета, од волонтерског ангажмана до учешћа на факултетским пројектима и са поносом истичемо такве вредне, младе људе.

Добитник златног дуката, односно Светосавске награде је проф. др Сергеј Остојић, за изузетан допринос и резултате у унапређивању образовних и научних достигнућа Факултета. Професор Остојић је истакао да су та достигнућа резултат тимског рада за који се нада да ће и у будућности доносити врхунске резултате.

Опис фотографије:

Декан је поручио студентима да наставе у правом смеру, путем напретка и да амбициозно прате стопе бољих од њих самих, са надом да ће их једног дана и престићи.

Факултет спорта и физичког васпитања честита свим добитницима!