Никола Тодоровић добитник прве награде „Др Зоран Ђинђић“ за младе научнике и истраживаче

Награде „Др Зоран Ђинђић“ за младе научнике и истраживачке за школску 2022/23 годину су свечано уручене у Ректорату Универзитета у Новом Саду. У уводном делу скупа, ректора Универзитета, проф. др Дејан Мадић, је поздравио присутне, након чега је проф. др Биљана Шкрбић, председница Одбора Фонда „Др Зоран Ђинђић“ Универзитета у Новом Саду детаљније представила образложење за доделу награда и овогодишње лауреате. У име традиционалног финансијског покровитеља ових награда, присутнима се обратио проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Ове године, Сенат Универзитета је донео одлуку да прву награду „Др Зоран Ђинђић за младог научника и истраживача деле двојица кандидата: др Никола Тодоровић, уједно и асистент на Факултету спорта и физичког васпитања, у оквиру предмета Дијагностика у спорту и др Немања Теслић, научни сарадник Научног института за прехрамбене технологија Универзитета у Новом Саду. Добитник треће награде је др Бојан Матковски, доцент на Економском факултету у Суботици Универзитета у Новом Саду.

Опис фотографије:

„Велика ми је част да стојим овде, испред свих вас, веома сам поласкан и хвала вам на овој награди“, рекао је Тодоровић приликом свог обраћања присутнима. Истакао је да сматра да наука игра важну улогу у обликовању друштва и да подршка младим научницима представља улагање у будућност. Захвалио се свом тиму, али и учитељима, наставницима и професорима, сматрајући да су га они обликовали у способнијег, свестранијег и бољег човека. „Хвала вам пуно што сте били ту, са мном, ова награда представља валидацију досадашњег рада, али свакако подстрек и велику обавезу да у годинама које долазе потврдимо што смо носиоци ове награде, а то представља велик и озбиљан посао који је испред нас. Ову награду бих посветио својој тромесечној ћерки“, завршио је Тодоровић.