Наши студенти на изложби „Пут правих вредности“

Проф. др Илона Михајловић и проф. др Патрик Дрид са нашим студентима прве године су посетили изложбу Олимпијског комитета под називом „Пут правих вредности“, која се налази у изложбеном павиљону Универзитета у Новом Саду и отворена је до 31. октобра. На изложби је представљен настанак олимпизма у нашој земљи, као и хронологија учешћа наших олимпијаца на Летњим олимпијским играма од 1912. до 2020. године, са подацима о самим Играма, члановима наших делегација, као и мање познате занимљивости у вези са Играма.

изложба - 1
Опис фотографије:

Студентима су се обратили освајачи олимпијских медаља, Тадија Качар, један од најуспешнијих српских боксера и Зоран Панчић, бивши веслачки репрезентативац СФР Југославије и члан ВК „Данубиус“ из Новог Сада.

Тадија Качар је једини  боксер у бившој Југославији који је освојио златне и сребрне медаље на свим такмичењима која су се одржавала у то време. По струци је магистар спорта и физичке културе и магистрирао је управо на нашем факултету. Освојио је сребрну медаљу на ОИ у Монтреалу 1976. године.

Зоран Панчић је освојио сребрну медаљу на ОИ 1980. године у Москви и бронзану медаљу на ОИ 1984. године у Лос Анђелесу у дисциплини дубл скул (М2x). Био је вишеструки првак Југославије и Балкана. Касније се такмичио у трци четвераца скул (М4x).