Престижна међународна COST тренинг школа одржана на ФСФВ-у

Одржана је друга међународна COST SHIINE тренинг школа на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду, чији је локални организатор био проф. др Раденко Матић.

Церемонији отварања су присуствовали национални COST координатор – проф. др Зоран Мијић и продекан за науку и међународну сарадњу Факултета спорта и физичког васпитања – проф. др Сергеј Остојић.

Тренинг школа је окупила учеснике из 10 европских земаља, који су представљали различите високошколске установе и компаније. Циљ тренинг школе је развој метода мултидициплинарних иновација које пружају одговор на савремене друштвене и економске проблеме.

Опис фотографије:

Догађај је трајао 3 дана током којих су пленарни предавачи презентовали своје теме, све у циљу да пренесу знање полазницима тренинг школе. Полазници су били подељени у 5 радних група, где су, након одслушаних презентација добили радни задатак, чиме је отпочео хакатон, односно такмичење радних група на задату тему. Последњи дан су учесници презентовали своје задатке по тимовима у које су распоређени и донета је одлука о победничком тиму – њима је уследило наградно путовање у Брисел, Белгију, у марту 2024. године, где ће презентовати свој рад осталим сарадницима у оквиру COST акције.

По завршетку догађаја су учесници изразили захвалност организаторима, пленарним предавачима и својим колегама полазницима, испуњени позитивним утисцима које је ова тренинг школа оставила на њих. Ова три дана су за њих представљала нове изазове, који су их инспирисали да идеје које су осмислили у овом процесу, спроведу у дело.