Дан отворених врата на Факултету спорта и физичког васпитања

У среду, 26. априла 2023. је одржан Дан отворених врата на Факултету спорта и физичког васпитања са циљем да информишемо средњошколце, будуће бруцоше, о самом факултету и ономе што нуди.

Средњошколци су дочекани у великом амфитеатру факултета, где им се обратио асистент са предмета Биомеханика, Бојан Рашковић. Објаснио им је све о студијским програмима које нуди наш факултет, до информација о упису, пријемном испиту и припремама за пријемни. Представљене су им наставне и ваннаставне активности које их очекују током студирања, као и могућност учешћа у студенстким разменама у иностранству и активностима у оквиру студентских организација.

Обилазак је настављен одласком у Музеј факултета, где је доц. др Јован Вуковић укратко представио историју физичке културе, физичког васпитања и нека од значајних имена у Србији, која су изградила струку којом се данас бавимо.

Опис фотографије:

Посетиоци су имали могућност да виде  дијагностички центар и практичну наставу на предметима рукомет, плесови и борилачки спортови.

Дан отворених врата завршен је одласком на Ђачко игралиште, на ком је одржан хуманитарни турнир, организован од стране Студентске асоцијације Факултета спорта и физичког васпитања.