Пријем студената ФСФВ-а у Покрајинској влади поводом Дана студената

Поводом Дана студената, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић припредио је пријем студената Универзитета у Новом Саду који су се истакли својим друштвено-хуманистичким ангажманом и професионалним успесима током 2023. године.

Пријему су присуствовали студенти Факултета спорта и физичког васпитања који су били чланови спасилачког волонтерског тима који је интервенисао у Турској, након разарајућег земљотреса – Спиридон Ефапломатас и Иван Раковић,  члан Студентске асоцијације Љубиша Билић, уз студенте инструкторе скијања – Бојан Рашковић, Милош Којић и Алекса Човић, који су учествовали у обуци нескијаша у склопу пројекта под називом „Зимске едукативне и рекреативне активности студената“, суфинансираном од стране Покајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност. Пројекат је осмишљен са циљем да најбољи студенти Универзитета у Новом Саду добију адекватну обуку и опробају се у једном од најатрактивнијих зимских спортова.

Опис фотографије:

Овом догађају су присуствовали и студенти са Медицинског факултета, такође као чланови спасилачког тима и главни одговорни у секцији Прве помоћи истоименог факултета, студенти гастрономије са Катедре за  гастрономију Приородно-математичког факултета који су се вратили са међународног такмичења из Солуна са 6 медаља.

„Изузетно сам поносан на вас! Ваши резултати су огромна вредност  нашег друштва. Ви сте интелигенција која не гледа само себе, већ гледа и друге, а своје успехе дарујете нама“, речи су професора Милошевића приликом обраћања студентима, након чега је додао: „ Надмашили сте наша очекивања. Не само да сте одговорили изазову професије, постајући симбол давања, уздигли сте се узвишеним вредностима хуманости. Препознали сте матицу заједништва, солидарности, племенитости и човекољубља. Драго ми је, јер су то вредности патриотизма, истинске љубави према својој земљи. Будућност почиње са вама“.

Бојан Рашковић, представник Студентске асоцијације Факултета спорта и физичког васпитања захвалио се Покрајинској влади на томе што годинама уназад препознаје, поштује и вреднује труд који Асоцијација улаже у реализацију својих активности, чији је основни циљ промоција физичке активности, образовања и заједништва.