Проф. др Сергеј Остојић на листи најцитиранијих научника у свету

У Ректорату Универзитета у Новом Саду 1. марта 2023. године организован је пријем за истраживаче Универзитета чија су се имена нашла у најновијој бази 2% најцитиранијих научника у свету, коју је у новембру 2022. године објавио Универзитет Стенфорд (Stanford University) из Сједињених Америчких Држава.

Професор Остојић, који је уједно и продекан за науку и међународну сарадњу на Факултету спорта и физичког васпитања, нашао се на овој листи четврту годину за редом. Овим изванредним достигнућем, као и чињеницом да је ФСФВ у последњих неколико година први на листи факултета Универзитета у Новом Саду по научној продукцији, наш факултет је потврдио да поред образовања младих кадрова, озбиљан напор улаже и у науку и истраживачки рад.

Најцитиранији научници са Универзитета у Новом Саду на овим листама су: академик и професор емеритус др Теодор Атанацковић (Факултет техничких наука), проф. др Сергеј Остојић (Факултет спорта и физичког васпитања), проф. др Вељко Јовановић (Филозофски факултет), проф. емеритус др Ливија Цветићанин (Факултет техничких наука), проф. др Ивана Ковачић (Факултет техничких наука), проф. др Драган Ламбић (Педагошки факултет), проф. др Неда Мимица-Дукић (Природно-математички факултет), проф. др Душан Јаковетић (Природно-математички факултет), проф. др Слобан Марковић (Природно-математички факултет), академик и професор емеритус др Стеван Пилиповић (Природно-математички факултет), проф. др Момир Миков (Медицински факултет), проф. др Јован Ловренски (Медицински факултет) и проф. др Биљана Шкрбић (Технолошки факултет).